Book dit ophold her:

Møns Klint

Møn, øen omgivet af det grønne vand, byder på noget af den mest dramatiske natur i Danmark.  Det er svært at gengive i ord eller billeder, den svimlende fornemmelse det er at stå ved foden af Møns Klint og betragte de kæmpemæssige kridtklipper, der skulder ved skulder  hæver sig over havet.

Slotsgavlene, Dronningestolen, Sommerspiret og Store Taler er indlysende poetiske navne til de karakterfulde klippeformationer, som havet over tusinder af år har formet og gjort indhug i.

 

 

Det er ikke en helt ufarlig oplevelse at vandre langs klipperne; med års mellemrum styrter partier af klinten i havet, men til de almindeligt eventyrlystne er den permanente trappenedgang med de 497 trin en alle tiders uforglemmelig oplevelse.

Møns Klint er et af de særdeles få steder i Danmark, hvor man har fundet spor af dinosaurer, og med en tålmodig, koncentreret indsats, kan man være så uhyre heldig at finde en dinosaur tand på stranden, imellem de mange andre arter af fossiler, ligesom Geocentret på toppen af klinten giver dig et enestående indblik i områdets naturhistorie, geologi og dyreliv.